14. октобар 2013.

Udobno i ženstveno za svaki trening

Već sedam meseci traje moje aktivno trčanje sa adidas Run and Fun grupom i mogu vam reći da sam iza sebe ostavila silne kilometre trim staze i brojne krugova oko Savskog jezera na Adi, ali i neko neiskustvo i neinformisanost oko toga šta je kvalitetno i udobno za trčanje.

Priznajem, u početku sam trčala u bilo čemu, jer sam birala stvari koje mi lepo stoje i nisam obraćala pažnju na udobnost ili praktičnost. Bilo je tu raznih promašaja, tipa trčanje u viskoza trenerci na +20c, u patikama za šetnju, pamučnoj majici ili kupovina jakne bez džepova…... I sve dok nisam odlučila da se posavetujem sa trenerom i izaberem opremu namenski pravljenu za trčanje, uz uvažavanje svih mojih estetskih zahteva. Jer koliko god da mi je bitna udobnost, podjednako mi je važno da mi to lepo stoji, da mi se sviđaju materijal, boja i kroj….



Sa učestalim trčanjem, počelo je i moje učestalo posećivanje adidas prodavnica. Tada sam otkrila koliko je veliki izbor pratećih komada za trčanje. Pre toga nisam ni znala šta sve dizajneri osmisle za sve vrste sportova pa čak i za jogu. Oduševljenje je bilo potpuno!

Moja kupovina u početku je imala brojne promašaje, jer sam kupovala bez konsultacije sa prodavcima, samo komade koji su mi se vizuelno dopadali. Nisam ni znala šta mi od opreme zaista treba, jer moji raniji treninzi su podrazumevali kupaći kostim i naočare za bazen. Izbor trenerke mi nije bio bitan. I to je bilo sve, manje-više. Zato je izbor prave opreme za trčanje proteklih meseci postao pravi izazov za mene.

Bila sam uporna u tome da nađem opremu, baš onako ženstvenu kako volim, a podjednako udobnu i korisnu.  

Prvo sam izabrala patike za trčanje. Moj izbor su bile BOOST patike, jer dok trčite u njima naprosto ih ne osećate. Razlika između patika u kojima sam ranije trenirala je upravo u tom osećaju udobnosti i lakoći pokreta. Uz savet prodavca nije bilo teško izabrati patike, ali sam bila neodlučna oko boje. Na kraju sam uzela crne, ali uskoro moram i drečavo žute ;)
Pošto se pamuk pri znojenju lepi za kožu, izabrala sam air cool trenerku i adidas helanke. Njih sam prvi put isprobala ove godine toko na Beogradskom maratonu i bila sam oduševljena, prvo zbog udobnosti, potom dizajna. One kao da stežu mišić - pa da, one to i rade J  Sviđa mi se mini džep sa strane u koji staje novac, jer nakon svakog treninga sa Run and Fun grupom na Adi ostanem sa ekipom na piću, a u tom slučaju i  novac je tu blizu ;)
Šuškavce prosto obožavam iz više razloga, lagani su, štite vas od vetra, iznenadne kiše… Najviše volim beli Stella Mc Cartney (istina, od nje volim sve što je dizajnirala za adidas! ) a ima i unutrašnje džepove koje koliko god da napunim ne osećam težinu tereta. Moguće je rukave podesiti da budu uski ili široki što je meni posebno interesantno.

Obožavam moju žutu adidas majicu koja je na moj zahtev jedan broj manja.  Tu prvu koju smo dobili svi kada je Run and Fun grupa formirana. Pa i ako sam posle imala možda i lepših i neke koje su mi bile taman ;) tu prvu nosim na svaki trening, “perem derem” ali ona se ne menja. Napravljena je od materijala koji upija znoj, ali se majica ne lepi za kožu i kao da ima ugrađenu neku mirišljavu jelkicu u sebi J Ali, džaba nama devojkama sve majica ako nemamo dobar sportski brus. Devojke moje građe će razumeti muke kroz koje prolazimo ako krenu na trčanje bez sportskog brusa ;)

I poslednja stvar koju sam naučila tokom ovih meseci trčanja, ali nikako najmanje bitna su izbor čarapa. Njima nisam pridavala značaj, ali sam na kraju shvatila da su jako bitan deo opreme sem ako ne planirate dugotrajnu borbu sa žuljevima. Za trčanje, nemojte koristiti čarape 100 % pamuk jer stopala se brzo znoje, i čarape su vam onda stalno mokre pri čemu se stvaraju žuljevi. Tu filozofiju sam savladavala na svojoj koži, bilo mi je potrebno jedno smrzavanje i kutija flastera. U svakom slučaju, najbolje je da se konsultujete sa svojim trenerom ili objasnite prodavcu za koju namenu vam trebaju čarape. Meni su pomogli J

Sada sa sigurnošću mogu reći da znam šta i zašto kupujem, i uživam u odabiru opreme za trčanje. Isčekujući novu adidas kolekciju pitam se šta su novo osmislili dizajneri za moje trčanje tokom zime. Mogućnosti da izgledam ženstveno i na treningu, a ne zanemarujući udobnost i praktičnost mi daje još veći motiv da nastavim svoje trčanje i još malo, pa i zimi ;) 

Нема коментара:

Постави коментар